Populära program för portföljförvaltare

Är dina investeringar utspridda på flera olika platser? Har du förvaltat dina 401(k)-konton, handelskonton eller sparkonton på olika institutioner? Om ja är det troligt att du får separata meddelanden för varje konto om statusen på dina konton, vilket kan bli förvirrande. Det är också svårt att avgöra exakt var du står med avseende på din nettoförmögenhet.

Vissa investerare förlitar sig på mjukvara för portföljhantering för att lösa detta problem. I vissa fall, till exempel de för en privat investerare som hanterar denna typ av programvara är det okomplicerat.

Personligt kapital

Personal Capital är en av de bästa programvarorna för hantering av investeringar och portföljer som finns tillgängliga. Den kostnadsfria och användarvänliga plattformen låter dig övervaka och hantera dina pengar på alla dina finansiella konton på ett och samma ställe, vilket inkluderar konton som din 401(k), IRA, individuella pensionskonton och investeringskonton samt bankkonton och kreditkortskonton.

Funktioner:

 • Planerare för pensionering och sparande för att hjälpa dig att uppnå dessa pensionsmål.
 • Budgetverktyg som hjälper dig att organisera dina utgifter efter datum, typ eller till och med efter köpman.
 • 30-dagars kassaflödesindikator.
 • Utbildningsplanerare för att beräkna hur mycket du kommer att behöva betala för utgifter för utbildning.
 • Verktyg för investeringskontroll som låter dig analysera och utvärdera din nuvarande investeringsportfölj och jämföra fördelningen med det önskade målet för att minimera risken och öka avkastningen.

Quicken Premier 2022

Precis som Personal Capital kopplar programvaran samman alla dina konton för att ge en fullständig översikt över din investeringsportfölj på en instrumentpanel. Genom Quicken Premier kan du kontrollera saldon, budgetaroch konton och söka transaktioner samt analysera dina utgiftsmönster och hålla koll på dina investeringars resultat över tid. Det gör att du kan optimera dina investeringar och minska din skattebörda på investeringar . Det gör också skatteberedningen enklare. De mest tilltalande funktionerna är en app som är online för att hantera dina pengar var som helst, på mobil, dator och webb.

Funktioner:

 • Det är enkelt att upprätta bevakningslistor för aktier och dra nytta av möjligheter.
 • Granska alla avgifter i samband med investeringar för att fastställa den verkliga marknadsavkastningen.
 • Exportera registertransaktioner exporteras till Excel.
 • Direkt från e-postrapporter Quicken.
 • Lägg till Bill Pay ”favoriter” i Bills instrumentpanel.
 • Visa alla dina påminnelser på en Bills instrumentpanel.
 • Senaste skatteprocenten och skattesatserna för körsträckor.

Morningstar Portfolio Manager

En Basic-plan är helt gratis. Den har några begränsningar, men är lämplig för nybörjarinvesterare.
Premiumversionen kommer med en inledande 14-dagars provperiod. Om du bestämmer dig för att fortsätta med Premium-versionen kostar den 29,95 dollar/månad eller 199 dollar/år.

Denna analysator och portföljförvaltare låter investerare välja mellan att manuellt eller importera alla sina investeringar i portföljförvaltarverktyget. Det låter dig övervaka dina portföljinvesteringar, bygga bevakningslistor med möjligheter och utvärdera de investeringsstrategier du valt att genomföra.

Funktioner:

 • Spårning av investeringar för alla obligationer, aktier och kontanter, inklusive pris, procentuell förändring av marknadsvärdet, aktieinformation och procentuell fördelning av tillgångar samt Morningstar-fondsklassificeringar. Premiumversionen innehåller en analys av portföljen.
 • Detta Morningstar X-Ray-verktyg visar hur dina investeringar är placerade, vilket inkluderar fördelning av tillgångar, sektor av aktier och aktietyp. Premiumversionen innehåller en djupgående analys.
 • Premium-abonnemanget innehåller även screening av aktier och fonder samt grundläggande analys.
 • nyckeltal och portfölj X-Ray-tolkningar med stil, finansiella nyckeltal tillsammans med kostnads- och kvotanalys.