Hitta lån

Snabba lån för kontantinsatser till fordon

Snabblån är högkostnadskrediter. Du kan få betalningsanmärkningar om du inte betalar din skuld. Budget- och skuldrådgivaren i din kommun kan ge dig råd. På www.hallakonsument.se kan du se kontaktuppgifter dit.

Cash Buddy Monetti Klicklån
Belopp: 5 000 – 25 000 kr Belopp: 2 000 – 20 000 kr Belopp: 10 000 – 40 000 kr
Löptid: 1 – 5 år Löptid: Flexibel / 1 – 12 mån Löptid: 1 – 7 år

Långivare för alla sorters kontantinsatser

Här hittar du långivare och låneförmedlare av privatlån som är ett passande lån för dig som behöver pengar till en kontantinsats.


LendoLendo hjälper privatpersoner att låna pengar till de bästa villkoren, oavsett om du behöver pengar till en kontantinsats eller för att samla dina dyra lån och sänka lånekostnaderna. Ansök hos Lendo så får du snabbt förmånliga låneförslag från flera banker och kreditbolag.

Belopp: 10 000 – 600 000 kr | Löptid: 1 – 15 år | Effektiv ränta: Fr. 2,95% |


Freedom FinanceFreedom Finance är en av Sveriges största låneförmedlare som samarbetar med mängder av banker och kreditbolag. När du ansöker om ett lån till din kontantinsats hos Freedom Finance så får du låneförslag från flera banker och sedan välja det förslag som passar dig bäst.

Belopp: 5 000 – 600 000 kr | Löptid: 1 – 20 år | Effektiv ränta: Fr. 2,99% |


Leasy 150x49L’easy är en mycket populär långivare i Sverige som erbjuder en mindre form av privatlån som passar utmärkt när man snabbt behöver pengar till en kontantinsats. Låna upp till 50 000 kr snabbt och enkelt om du t.ex. behöver insatsen till en bil eller ett annat fordon.

Belopp:  10 000 – 50 000 kr  |  Löptid: 1 – 7 år  | Effektiv ränta: Fr. 13,10% |


Samtliga lån på denna sida är s.k blancolån, lån utan säkerhet. Detta innebär att du inte behöver motivera vad du ska ha pengarna till och det du ska ha din kontantinsats till används således inte som säkerhet för lånet.

Läs mer generell information om att låna till en kontantinsats vid bostadsköp och se fler långivare.

Låneförmedlare

Låneförmedlare är företagen som fungerar som förmedlare mellan långivare och låntagare, man hjälper privatpersoner att jämföra lånevillkor från olika banker. Med låneförmedlare blir det lätt för låntagaren att jämföra olika erbjudande för att hitta det lån som är billigast och bäst. När man söker lån så kan man gå in på en låneförmedlares hemsida och där kan man göra en låneansökan där man väljer hur mycket man vill låna och under hur lång tid man vill låna pengarna.

Man får inom ett dygn erbjudande från de olika långivarna som vill låna ut pengar man får också reda på vilka långivare som tackat nej till att långa ut pengar. Det finns inga krav på att man måste tacka ja till ett låneerbjudande.

Bankerna tjänar pengar genom räntor, lån, avbetalningar och krediter och försöker erbjuda så hög ränta som möjligt men ändå få kunderna att känna sig nöjda. Det är långivaren som betalar avgifterna för tjänsten vilket innebär att det är gratis för den som ansöker om lån.

Förmedlarna tjänar pengar genom att ta ut avgifter utav långivarna för varje kund som accepterar ett låneerbjudande. Om långivaren inte blir nöjd med något av lånen så tjänar inte förmedlaren några pengar eftersom inget lån tas.

Fördelarna med förmedlare

Man kan jämföra låneförslag från många olika banker på bara några minuter och inom 24 timmar så får man olika låneerbjudande där man kan jämföra vilket lån som passar en bäst. Det är väldigt enkelt att använda sig av låneförmedlare och sparar lånesökaren mycket tid. Det finns inga krav att man måste tacka ja till något av låneerbjudandena. Tycker man inte något av lånen är intressanta så kan man tacka nej utan att det tillkommer någon kostnad.

När man ansöker om lån genom förmedlare så görs det endast en kreditupplysning men om man själv ska söka olika lån och jämföra så kommer det tas det en ny kreditupplysning varje gång vilket gör att ens kreditvärdighet blir påverkad. Det är gratis att använda sig av låneförmedlare. Även om du inte tackar ja till ett av låneerbjudandena. Det finns väldigt många olika låneförmedlare så man bör titta på dessa saker innan man väljer vilken förmedlare man ska använda sig av.

Jämför många banker

Se hur många banker som förmedlaren arbetar med. De mindre förmedlarna arbetar med mellan 6 och 10 banker medan de större förmedlarna arbetar med upp till 25 olika banker. Det är lättast att få ett bättre ränteerbjudande om många banker jämförs. Det är en fördel om låneförmedlaren visar tydligt vilka banker som man samarbetar med då har man chans att kontakta de andra bankerna om man inte får ett lån som man är nöjd med.

Läs på om kundernas omdöme och recensioner, då man kan information om hur det har fugerat för andra som använt sig av tjänsten och hur bra de tycker det har varit. Man bör också titta på vilka belopp man kan låna hos de olika förmedlarna. Finns det max och min belopp? Olika förmedlare har olika belopp som erbjuds. Bestäm först vilket belopp som ska lånas och sen se vilka förmedlare som kan erbjuda denna summan. Man bör se vilka återbetalningsalternativ som finns och under hur många år.

Om man har betalningsanmärkningar ska man se vilka förmedlare som förmedlar lån även vid anmärkningar och det finns olika erbjudande och regler vad som gäller för lån om man har anmärkningar. Man bör även jämföra vilka grundkrav det ställs på låntagaren. Måste man ha fast anställning, får man vara student eller arbetslös?

Det finns inte bara förmedlare inom lån utan även i andra branscher

Det finns exempelvis försäkringsförmedlare. En försäkringsförmedlare får även förmedla fondandelar och ge rådgivning om fonder men det krävs tillstånd från Finansinspektionen för dessa förmedlingar. En försäkringsförmedlare utgår från varje kunds behov och jämför försäkringar och ger råd. En försäkringsförmedlare kan arbeta på små eller stora försäkringsförmedlarföretag men kan också arbeta som egna företagare.

En annan förmedling är bostadsförmedling som är en verksamhet som förmedlar bostäder till bostadssökande. Verksamheten kan vara offentlig eller privatägd. Fastighetsförmedling där mäklaren fungerar som en förmedlare. En mäklare förmedlar bostäder och är en mellanhand mellan köpare och säljare, mäklaren matchar rätt säljare och rätt köpare med varandra.

Arbetsförmedlare är en annan förmedlare som fungerar som länk mellan arbetssökande och arbetsgivare. En arbetsförmedlare är expert inom området och arbetar för att arbetssökande ska få jobb och att arbetsgivaren ska få den kompetens som de efterfrågar. Bemanningsbranschen kan man med se som förmedlare där man matchar arbetssökande med arbetsgivare.

Bilförmedlare hjälper en bilköpare att hitta den rätta bilen eller hjälper bilsäljare att sälja sin bil för bästa pris. Man beskriver vad det är som man söker sedan tar bilförmedlaren hand om att leta upp en bil som passar och hanterar även allt pappersarbetet. Man kan bara hoppa in i bilen utan krångel. Man kan även få hjälp. Man kan även få hjälp om man vill importera in bilen till Sverige. Då får man bilen besiktigad och allt pappersarbete tas om hand av förmedlaren.